Başlıkta da belirttiğim gibi yazının konusu grip nasıl geçer. Bunun yanında grip olmamak için ne yapmalıyız gibi konulardan da bahsedeceğim.Grip soğuğun mevsimi olan kış ayının hastalığıdır fakat sıcak-soğuk, yaz-kış fark etmeden sizi yatağa hapsedebilir. Aslına bakarsanız hastalıkların en masumu diyebiliriz ama insan yakalandığı zaman pekte böyle düşünmüyor. Buraya tıklayarak Burun akıntısı nasıl geçer yazısını okuyabilirsiniz.
Grip ya da nezle olmamak için ne yapmalıyız?
Bazı maddeler herkesin bildiği klasik bilgiler olabilir ama hatırlatmakta fayda var.- Annelerimizin de dediği gibi montsuz ve ya ince kıyafetlerle soğuk havalarda kalmamalıyız.
- Kış aylarına girerken grip aşısı yaptırmak büyük avantaj.
- Grip olan insanlara fazla yaklaşmayın.
- Günlük C vitamini almaya özen gösterin.
Evet bunlar çoğumuzun bildiği bilgilerdi. Şimdi işinize yarayacak uygulamaya yönelik önemli bilgileri yazalım
- Yeteri kadar uyumaya özen gösterin. Yeteri kadar uyumayan kişilerin bağışıklık sistemlerinde sorunlar meydana gelir ve böylece hasta olma riskiniz daha da artar.
- Sigara kullanan kişilerin gribe yakalanma riskleri daha fazla.
- Ellerimizi sık sık yıkamalıyız.
- Düzenli egzersiz yapın. Bu sizin bağışıklık sisteminizi güçlendirecektir.
- Stresten uzak durun.
- Su tüketimine dikkat edin.
- Soğan, sarımsak tüketimine yine aynı şekilde dikkat edin. Bilindiği gibi soğan ve sarımsak doğal antibiyotiktir.
- Meyve sebze tüketiminizi arttırmaya çalışın.
- Evinizin ısısını düzende tutmaya özen gösterin özellikle de çocuklar için.
- Kış ayı hava soğuk diye evden çıkmamazlık yapmayın. Elinizden geldiği kadar kışın yapılabilecek sporlara yönelin. Bu sizin vücudunuzu zinde tutmaya yardımcı olur.
Tamam grip olmamak için gerekli maddeleri uyguladınız ama bu grip olmayacağınız anlamına gelmez. Şimdi de grip olduğumuzda nasıl daha hızlı bir şekilde bu hastalıktan kurtulabiliriz onu anlatacağım.
Grip nasıl geçer?
Bu hastalığa her insan yakalanır. Bazıları ise yılda 6-7 yakalanır ki bu kişilerin bağışıklık sistemleri güçsüzdür. Neticede hepimiz bu hastalığın ne kadar kötü olduğunu iyi biliriz.Grip hastalığına yakalanmış bir kişi iyi istirahat etmelidir. Dinlenmek bu noktada iyi bir ilaçtır.
- Bunun yanında yukarıda ki grip olmamak için ne yapmalıyız başlığı altında ki maddeler yine burada da geçerlidir.
- Gribe yakalanan bir kişinin kendi isteğine göre antibiyotik kullanması kesinlikle yanlıştır. İlaç tüketimini doktor tavsiyesine göre yapmalıyız. Zaten gribin (iltihaplı bölge olmadıkça) antibiyotikle tedavisi yoktur.
- Bünyeyi rahatlatıcı Çorba ve bitkisel çaylar tüketmek faydalı olacaktır.
- Meyve suyu tüketmeye özen gösterin.
- Bulunduğunuz odayı kısa süreli havalandırmak sizin faydanıza.
- Beslenmeye özellikle bu zamanlarda dikkat edilmeli.
- Bünyeyi fazla zorlamadan çeşitli hareketler-egzersizler yapılabilir.
- Fındık, badem, ceviz yemek enerjinizi yerine getirecek olan besinler. Bu gibi kuru yemişleri tüketmek sizi dinç tutar.
Yazi bir cok siteden farkli olarak guzel ve yararli bilgiler barindiriyor. Diger yazilarinizi da okudum gercekten cok iyi reklamlara da tiklamaktan kendimi alikoymadim :) yazilarinizin devamini bekliyorum
YanıtlaSilİşte en sevdiğim blog yazarı tipi :) Teşekkür ederim. Yeni yazılar yazmaya elimden geldiğince özen gösteriyorum.
SilBilgileriniz için çok teşekkür ederim faydalı oldu da gercekten yaz ayında grip ve nezle daha kötüsü ve şuan bende olan birsey burun akıntım sayfanızın bilgileri sayesinde azaldı bi kaç güne tamamen kesileceğine de eminim paylaşımlarınız için teşekkür ederim.
YanıtlaSil