10 Temmuz 2014 Perşembe

Herkese merhaba. Bu yazıda sizlere kilo nasıl alınır, kilo almanın yolları, kilo aldıran yiyecekler gibi konulardan bahsedeceğim. Genelde zayıflama hakkında yazılar yazıyorum. Bu benim diğer konulara bakılırsa tam tersi insanlara kilo aldırmak adına olan ilk yazım. Yazıya geçmeden önce size birkaç şeyden söz etmek istiyorum. Gerçekten kilo almak istiyorsanız bu yazıyı baştan sona kadar dikkatli bir şekilde okuyup okuduklarınızı ise uygulamalısınız. Büyük harflerle tekrar yazıyorum yazılanları uygulamalısınız. Bir kişide demiyor ki büyük harfle yazmadın :) Espiri konusunda pek iyi değilim galiba. Kilolu olmak gibi zayıf olmakta pek hayra alamet ve iyi bir durum değil. Ama unutmayın ki yine de kilolu olanlara göre şanslı bir durumdasınız

kilo nasıl alınır

Neden Kilo Alamıyorum?

Kişinin kilo alamamasında birçok faktör vardır. Bunlardan bazıları

- Harcanan kalori alınan kaloriden fazla ise

- Kişinin bağırsaklarında kurt, parazit türü kilo almayı engelleyici canlılar varsa kişilerde kilo sorunları görülebilir. Bunun yanında depresyon, stres, sigara tüketimi de kiloda etkilidir.

Sıra geldi kilo aldıran yiyeceklere: Belki de merak ettiğiniz bir konuya geldik ama ben bunu size daha düzgün bir şekilde anlatmak istiyorum. "Ne düzgünü kardeşim söyle ne yememiz gerekiyor yiyelim kilo alalım" diyebilirsiniz ama bu yanlış bir düşünce tarzı neden yanlış? Çünkü ben size sağlıklı şekilde kilo aldırmaya çalışıyorum. Uyumaya yakın bol kalorili yağlı yiyecekleri tüketirseniz kiloyu her türlü alırsınız ama 2-3 ay sonra google'da göbek nasıl eritilir diye siteleri gezersiniz. Ben sizin adınıza bunu istemem. Bu yüzden tekrar söylüyorum sağlıklı bir şekilde kilo alacağız. Peki sağlıklı kilo nasıl alınır? Bakmayın öyle size soruyorum nasıl alınır? Sıkı durun söylüyorum. Tabi ki spor ile. Eğer siteyi takip eden birisi iseniz spor kelimesini bolca görürsünüz. Çünkü spor yapan insan ne göbek,basen eritmek için uğraşır ne kilo almak için. Zayıflamak isteyenler kilo vermek için spor yapıyo. Bende tam tersi kilo almak için spor yapıyorum. nasıl oluyo bu olay! diyebilirsiniz. bunun için okumaya devam edin sorularınızın cevabı aşağıda.

nasıl kilo alabilirim

Kilo nasıl alınır?

Şimdi çok ama çok önemli bir noktaya geldik. Eğer kilo almanıza engel olan bir hastalığınız yoksa.aşağıdaki yazdıklarımı uygulayarak hızlı ve sağlıkla bir şekilde kilo alabilirsiniz.

* Belki duymuşsunuzdur şeker yağ ne kadar kalorili yiyecek varsa ye diye baştan söylemem gerekir ki böyle bir şey yapmayacağız. Besin değerlerini dengeli olarak alacağız.

* Diğer sitelerde görmüşsünüzdür belki yemeği yedikten sonra koşun,bisiklet sürün filan derler bu yanlış bir şey. Biz kilo almaya çalışıyoruz neden koşarak kalorimizi yakalım ki? Bunun doğrusu ağırlığa yönelik egzersizler olmalıydı. Fitness'a üye olup kaslarınıza yatırıp yapabilirsiniz. Yukarıda bahsettiğim spor ile kilo alma olayı

*  3 ana 3 ara öğünümüz var. ara öğünlerde meyve ya da kuru yemiş tüketebilirsiniz.

* Bu madde çok önemli bol protein tüketiyoruz ve ardından ağırlık antrenmanları yaparak kas kütlemizi arttırıyoruz.

* Kızartma yerine haşlama veya fırınlama yöntemleri tercih edilmeli.

* Asitli yiyecekler yasak. bunun yerine meyve suyu, süt gibi daha sağlıklı içecekler tercih etmeliyiz. bunları da yemekten 30 dk önce ya da sonra tüketmeliyiz ki midemizi doldurup yemek yememize engel olmasın.

Sıkıcı bir yazı olmaması için daha fazla uzatmak istemiyorum. Eğer yukarıdaki dediklerimi yaparsanız kesinlikle işinize yarar. Sormak istediğiniz veya sizinde kendinize göre kilo aldıran yöntemleriniz varsa alttaki yorum kısmına yazabilirsiniz. Hepinize sağlıklı günler diliyorum.

1 yorum: