15 Kasım 2013 Cuma

Bir çok kişinin aklında  nasıl zayıflanır, nasıl zayıflayabilirim, nasıl kilo verebilirim, zayıflama, 1 ayda 5 kilo verme oydu buydu gibi bir çok soru var. Ama bunlara artık takılıp kendinizi zorlamayın. Çünkü tüm bunları düşündükçe zayıflamak size çok zor bişeymiş gibi gelicek. Hayır aslında kilo vermek zor bişey değildir. Etrafınızda görmüşsünüzdür birden bire kilolarından kurtulan insanları eğer zor olsaydı onlar nasıl yapabilirdi ki bunu ? Kesinlikle zor bişey değil sadece belli bir süre isteyen birşeydir zayıflamak. İnsanlar zaman zaman kilo alabilirler veya kilo verebilirler. Bunlar anlık değişimlerdir. Bizim amacımız ise bu anlık olan işi belli bir süre devam ettirmek. Bunda kesinlikle zor bir şey yok. Zoru oluşturan bizleriz ama öncelikle böyle düşüncelerden kurtulmalıyız. Daha önceden de kullandığım bir söz var şimdi burada da kullanıcam. Herşey kafada başlar. Zayıflamaya öncelikle kafanızda başlamanız lazım. Kendinizi şartlandırmanız ve sonuna kadar gitmeniz gerekir.

zayıflama

Birde toplumda şöyle bir algı var ki son derece yanlış. diyet yapar zayıflarım. Hayır kesinlikle ve kesinlikle diyet tek başına zayıflatmaz. Okumaya devam edin bana hak vereceksiniz.

Diyet neden zayıflatmaz

Öncelikle şu konuyu bir açalım diyet nedir ? Temel olarak diyet yediğimiz yiyeceklerin ve öğünlerimizin azaltılmasıdır. Bunu kesinlikle unutmayın spor yapmadan sadece diyet ile zayıflayamazsınız . Bütün gün oturduğunuzu heryere araba ile gittiğiniz bilgisayarın başından kalkmadan hayatınızı sürdürdüğünüzü düşünün. Bu şekilde ki bir kişiye diyetin ne kadar yararı olabilir? Sporu egzersizleri hayatımızın bir parçasıymış gibi düzenli hale getirmeliyiz. Sporu sadece kilolardan kurtulmak için yapmamalıyız sağlıklı yaşam içinde bol bol spor yapmalıyız. Zaten sağlıklı yaşamak için hareket edersek fazla kilolardan da kurtulmuş oluruz diyete filan da ihtiyacımız kalmaz. Spor yapılması için en uygun zaman sabah saatleridir. Böylelikle gününüz daha verimli daha zinde geçer. Eğer zamanınız yok ise akşam saatlerinde de yapmanız uygundur.  Bu spor zaman olarak en az 30 dakika olmalıdır eğer 30 dakikadan daha kısa sürüyorsa size bir yararı dokunmaz. Sporun daha yararlı olmasını istiyorsanız kendinize belli bir program hazırlayabilirsiniz. Bu hazırladığınız program dahilinde giderseniz daha yararlı olur. eğer kendinize program hazırlayamıyorsanız bu işte bilgili olan bir spor eğitmeninden yardım alabilirsiniz.

Bu konu hakkında bana katıldığınız ya da katılmadığınız düşünceleriniz varsa aşağıdaki yorum kısmından bizimle paylaşabilirsiniz. Ayrıca konuyu daha fazla uzamamak için en hızlı zayıflatan diyet yazısını yazıp buradan devam etmek istedim kısa sürede kilo vermek, kilo vermenin püf noktaları gibi konulardan bahsettim.


8 yorum:

  1. 33 yaşındayım ve 90 kiloyum acil zayıflamak istiyorum neyapmam lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogdaki yazıları okuyarak birçok konuda bilgi sahibi olabilirsiniz. Zayıflamak için kendinize göre zayıflama yöntemi seçmelisiniz.

      Sil
    2. en güzel spor yürüyüştür. her akşam yürüyüş ve üstünü 2.5 lt su =)

      Sil
  2. Sporsuz da zayıflanabilir. Spor olmadan olmaz diye birşey yok. Hic spor yapmadan sadece boğazımı tuttum ve 2 ayda 10 kilo verdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasil yaptınız acaba ve ne yedin ki

      Sil
  3. Merhaba Arkadaşlar 3.sınıfa geçecek kuzenim Aslı bende 5 e geçeceğim.
    Ben 29-30-31-32 kg arasında geziyorum. kuzenim ise 40 kg dır. O çok şişmanladı ve artık nasıl olduğunu bilmiyorum geçen sene o 26 bende 28 dim. Nasıl oldu bu yha Aslı nın yani kuzenimin annesi Lale hanım yemiyor yemiyor diyiyordu.

    YanıtlaSil
  4. çok zayıflamak istiyorum

    YanıtlaSil