19 Temmuz 2013 Cuma

yürüyüş nasıl yapılmalı ? öncelikle şunu belirtmek isterim ki sadece yürüyüş yapıp sonra eve gelip tıka basa yemek yemekle zayıflanılmaz. yürüyüşün yanında zayıflama yöntemlerini uygulamanız lazım. isterseniz hızlı zayıflama yöntemleri yazımızı takip edebilirsiniz.Eğer yürüyüşün zayıflamanıza daha fazla etki etmesini istiyorsanız aşağıdaki maddeleri uygulamalısınız.

yürüyüş nasıl olmalı













- Yürüyüş için en uygun zaman sabah aç karnına yapılan yürüyüşlerdir. Açlıktan dolayı vücutta enerji kalmadığı için enerji direk olarak yağlardan temin edilir ve zayıflarsınız.

- Yürüyerek zayıflamak için en ideal süre 1 saattir.

- Yürüyüşte yağ yakımı 20 dk'lık yürüyüş sonrasında başlar. bu yüzden 20 dakikaya kadar olan yürüyüşlerde zayıflama görülmez.

- Yürüyüş sırasında ara ara tempo arttırarak yağ yakımını da arttırabilirsiniz.

- Yürüyüş sonrasında bol su içerek midenizi şişirebilirsiniz böylece fazla besin tüketmezsiniz.

- Üzerinize kalın ve sizi terleten naylon kıyafetler tercih ederseniz terleme oranı artacaktır ve böylece daha fazla su içme

isteği doğacaktır ve bunun yanında daha fazla zayıflarsınız.

- Yürüyüşten sonra vücudunuz hazır ısınmışken çeşitli egzersizler yapabilirsiniz bu zayıflamanıza oldukça yardımcı olacaktır.

- Yürüyüş yapmaya vücudunuz alıştıkça ve gün geçtikçe daha hızlı bir tempoya ve daha uzun mesafelere çıkabilirsiniz.

- Adımlarınızı atarken küçük adımlar atmaya dikkat edin ve vücudunuzu dik tutun. böylece daha fazla kalori yakabilir ve vücut ağrılarını engelleyebilirsiniz.

- Koşudan sonra basit esneme hareketleri ile yürüyüşü sonlandırabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder